Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaBarış Atay ;“Meclisi Halka, Halkı Meclise Taşıyoruz"

Barış Atay ;“Meclisi Halka, Halkı Meclise Taşıyoruz”

 

Samandağ belediye eski Nikah Salonunda gerçekleşen toplantıda TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Geçmiş bir yılı değerlendi ve Halkla birlikte neler yapılabilir hakkında, bilgi verdi.

1 yıllık çalışma ve Meclis gündemi anlatan Slayt gösterisinin ardından konuşma yapan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Şunları söyledi: “Bugün daha önce hiç gerçekleşmemiş bir toplantı gerçekleştiriyoruz, Meclisi Halka, Halkı Meclise taşıyoruz.

Bir Milletvekili olarak 1 yıllık etkinlik ve siyasi raporun ilk defa verildiğini düşünüyorum. Bir Antakyalı olarak daha önce bir Milletvekilinin bu konuda bir sunum yaptığını görmedim. Gönül isterdi ki Milletvekillerini görememekten şikâyet eden halkımızın büyük bir merakla bu sunumu izlemeye gelmesi gönlümüzden geçendi.

Ama tabi ki herkesin işi vardır, yoğunluktan ulaşamamıştır. Sosyal medya da bu eleştirimi yazacağım ve paylaşacağım. Böylece bir birimizin ne yaptığını daha iyi görebiliriz. Elbette birbirimizi karşılıklı besleyecek şekilde hareket etmek bence siyasetin olmazsa olmazı, her ne kadar yapılmaz olsa da yapılması gereken. O yüzden burada konuşulanı önemsiyoruz. Zor bir dönemde yeni seçim sonrası yeni Yasama yılı içerisinde Milletvekili yapmaya çalışıyor herkes, çünkü özellikle AKP ve MHP zihniyeti ülkenin her yerini domine ettiği, kendi gerilemelerini engellemek adına karşısında ki her şeye ceberut bir şekilde saldırdığı, belki de gelebilecek son raddeye geldiği an çünkü şunu durdurmaya çalıştığı ve bunun için hiçbir şey kullanmaktan çekinmediği bir dönem yaşıyoruz. Bunun son örneği de iki gün önce başlayan ve şu an hala saldırıların devam ettirdikleri Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyum atanması süreci. Bugün duyduğum kadarıyla daha teyit edilmedi ama Van büyükşehir belediyesini de fes etmiş kayyum. Böyle bir süreçle karşı karşıyayız. Tabi, AKP’nin özellikle HDP belediyeleri üzerinden bu kadar sert ve bu kadar saldırgan tavır sergilediği dönemde Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine karşı da sürekli bir ötekileştirme ve onları da bir şekilde kriminalize etme çabası devam etmekte. Bu süreç içerisinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) HDP ile yaptığı ittifak sonucunda ben ve Erkan Baş’ı Meclise soktu. Türkiye İşçi Partisi Milletvekili olarak bu faşizan cepheye, bu faşist bloğa karşı mücadeleni en ön saflarında olmaya çalıştık. Sizlerle, halkla, bu mücadeleyi Ülke genelinde büyütmek aynı zamanda. Ve diğer Türkiye Sosyalist hareketinin, diğer Sol partilerin ve Halkları Demokratik Partisi ile kurduğumuz güç birliğini devam ettirerek mücadeleyi taşıyacağımız her yere taşımak en büyük niyetimiz. Bu nokta da sizlerden ricam burada ki konuşmamız bir Milletvekili halk buluşması olarak değil, bir Yoldaş konuşması olarak değerlendirin. Her ne kadar Türkiye’de makro ölçekte siyaseten çok büyük sorunlar yaşıyorsak da yerel ölçekte bizim bir yaşama alanımız var, yerel sorunlarımız da var doğal olarak. Belediyelerle ve yerel yönetimlerle ilgili sorunlarda hepinizi ortak olmaya çağırıyorum. Bunun çözümünün beraber çalışmak olduğu bilincinde olduğumuzu da düşünüyorum. Bu konuda devam eden haftalarda toplantılar yapmaya, görüşmeler yapmaya, meclisleşme ve kooperatifleşme, inisiyatif kurma konusunda her türlü çalışma yapacağımızda tekrar bilgisini vereyim. Bu konularda beraber çalışmayı çok isteriz, katkı sunmak isteyen fikrini söylemek isteyen olursa çok mutlu oluruz.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER