Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaCHP İskenderun İlçe Örgütü 'Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı' Gerçekleştirdi

CHP İskenderun İlçe Örgütü ‘Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı’ Gerçekleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü tarafından; Milletvekilleri, İl Başkanı ve partililerin katılımıyla ‘Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı’ gerçekleştirildi.

HATSU İskenderun binası toplantı salonunda yapılan toplantıya, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, partililer katılım gösterdi.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu devleti kuran parti olduğunun altını çizerek “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu ülkeye kazandırdığı çok şey var. Şu anda iktidarda Ak Parti var. Bizim devletle ilgili sorunumuz yok iş başındaki AK Partiyle sorunumuz var” dedi.

“HATAY, ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Anadolu’nun her yerini karış karış gezdiklerini ifade eden CHP’li Vekil Mehmet Güzelmansur da, ilk seçimlerde iktidar olacaklarının müjdesini vererek “Son yaşanan zam ve sorunlar karşısında iktidarın dayanamayacak duruma geldi. Boş tencerenin önünde hiç kimse duramaz. Artık yönetemiyorlar. Ülke savruluyor, Hatay ekonomisi daha da fazla savruluyor.  2020’da Hatay’dan toplanan vergi 12 milyar 517 milyon lira iken 2020’de Hatay’a öngörülen yatırım ise 549 milyon! Hatay üvey evlat muamelesi görüyor.

Verilen vergiler yapılan yatırımları oransal olarak anlatmak istersek, 2022’de 38 liranın 1 lirası Hatay’a 37 lirası başka yerlere gidiyor. Bir örnek daha vereyim. Hatay EXPO 2021’e devletin 5 kuruş katkısı yok. Antalya EXPO’ya oluk oluk para aktaran iktidar Hatay’ı neden yalnız bırakıyor? Sadece belediyenin imkanlarıyla Hatay’da EXPO yapılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN PARASININ ÇARÇUR EDİLMESİNE KARŞIYIZ”

Ülkenin artık insanların ayaklarının altından kaydığına vurgu yapan Milletvekili Suzan Şahin de şunları söyledi: “Türkiye’de neler oluyor, insanımıza ne reva görülüyor hepimiz biliyoruz. Biz hiçbir yatırıma karşı değiliz. Bir taş koyana teşekkür ederiz. Ama bunların peşkeş çekilerek, rant uğruna talan edilerek bir liralık işi 10 liraya başkalarına vererek yapılmasına karşıyız. Biz bu milletin parasını çarçur etmemeye kararlıyız. 20 yıl sonra ülkeyi getirdikleri nokta belli. İnsanlar aç. Eskiden kuyruk vardı diyorlar şimdi insanlar kuyruğa girse bile bulamıyor. Ülkenin yüzde 5’lik kısmı karun gibi yaşıyor yüzde 95’i sefalet içinde. Bu iktidarın dengesizlik problemi var. Alınanlarla verilenleri eşit, dengeli dağıtmalılar yapamıyorlar. Denge ve yönetememe, liyakat problemleri var.

Ekonomik krizleri biz iktidara geldiğimizde millete dönük politikalarla aşarız, ekonomi düzelir ama başka yerlere götürüyorlar. Özgürlükler elimizden alınıyor. Ya hainiz, ya teröristiz, ya bölücüyüz. Bu ülkede 6 liderin yanyana resim çektirmesi bile bu ülkeye ciddi bir umuttur. Tıpkı büyükşehir belediye başkanlıklarını kazandığımız zaman oluşan umut gibi. Neden bir araya geldik? Bu ülke ayaklarımızın altından kayıyor bir araya gelen liderler her şeyi rafa kaldırıp, bu ülkeye adaleti, demokrasiyi, liyakatı getirmeye ve ortak aklı, bilimi hakim kılmaya söz verdiler” şeklinde konuştu.

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar da Türkiye’nin yönetilemediğini, artık savrulduğunu öne sürerek “Cumhuriyetimizin tüm birikimlerini 20 yılda yok ettiler. Cumhuriyetimizin değerleriyle oynadılar. Yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk bitecek diyerek iş başına geldiler ama Türkiye’yi en yasaklı, en yoksul ve yolsuzlukların en fazla olduğu ülke haline getirdiler” diye konuştu. Toplantı karşılıklı görüş ve taleplerin dile getirilmesi ile devam etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER