Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaCHP'li Parlar'dan Zamlara Tepki

CHP’li Parlar’dan Zamlara Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, ‘tarihi zam’ diyerek açıklanan asgari ücretteki artışın, çalışanın cebine girmeden alım gücünün yok olduğuna dikkat çekerek, “Tarihi artış günü gelmeden tarih oldu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, yılın son günü gece yarısına doğru elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve köprü geçiş fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösterdi.

Dr. Parlar, “Doğalgazdan elektriğe, köprü geçiş ücretlerinden akaryakıta pek çok ürüne yılın ilk günü yüksek oranlarda zam geldi. Asgari ücrete yapılan zam ‘tarihi zam’ denilerek açıklanmıştı. Ancak zammın açıklandığı günden bu yana asgari ücretin alım gücü, daha çalışanın cebine girmeden azaldı. Öte yandan gelen son zamlar memur ve emekli maaşlarına yansımayacak. Vatandaştan uzak, vatandaşın sorunlarına çözüm üretemeyen iktidarın rant ekonomisi bir avuç zengin yaratırken, milyonları yoksulluğa mahkum etti.

AKP, Türkiye’yi ekonomik krize sürüklemekle kalmadı, gelir dağılımındaki adaletsizliği de pekiştirdi. Türkiye’nin enflasyon, yüksek faiz ve işsizlik sorununu çözecek, yoksulluğu alt edecek, kişi başına düşen geliri zengin toplumlar seviyesine yaklaştıracak bir iktidara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER