Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaCilvegözü Sınır Kapısı: DUVAR

Cilvegözü Sınır Kapısı: DUVAR

Bugünler de yaşadığımız kenttin yumuşak karnı Cilvegözü Sınır Kapısı. Artık kapı Suriye Türkiye arasında dostluğu alıp karşılıklı akıtmıyor.

Geçen hafta yaşanan olaylar bunun açık göstergesi.

Sınır kapısında yaşananlardan yurttaş olarak üzüldük. Bir o kadarda kaygılandık. Aslına bakarsanız kaygımız daha büyük, artarak da büyüyor.

Sınırın karşı tarafı Suriye’nin İblid kentti. Çatışmasızlık bölge ilan edilerek, Suriye’nin değişik yerlerinde bulunan – dünyanın değişik yerlerinden gelmiş- şeriatçı, katil, aşırı dinci teröristlerin biriktirildiği yer. Aramızda bir duvar var. Onu yıkıp aramıza karışmak istiyorlar.

Buna izin vermek mümkün değil.

Suriyelilerin geçen hafta içinde duvara yüklenimlerinde yaşananlar Türkiye’nin –Reis’in- Suriye politikasının ne kadar yanlış olduğunu da ortaya koydu. Sekiz yıl önce “Arap Baharı” rüzgârı esmeye başladığında, Reis ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olarak, elini Suriye’nin içini sokmakta tereddüt etmemişti. Suriye’deki laik yönetimi yıkıp, Müslüman kardeşlerin öncülüğünde Suriye halkını özgürleştireceğini söylüyordu.

Yalnızca bunu söylese iyi…

Kısa zaman da, Şam’da Emevi Camisinde Cuma namazı kılacağı düşünü görüyordu.

Suriye halkı direndi.

Dünyanın değişik noktalarından toplanıp getirilen şeriatçı sapık militanların saldırılarına, emperyalist devletlerin parçalama girişimlerine karşı. Reis’in bunda payı ne kadar derseniz… Ben azımsanmayacak kadar diyorum. Sizin ölçünüz farklı olabilir.

Reis’in hoşgörüsü, çağrısıyla açık kapıdan giren, ev gezmesine geldiğini sanan, sırıtma gülme arasında görüntü veren sığınmacılar, ülkenin çözümsüz sorunu haline geldi. Reis yandaşlarının ‘Ensar’ olma duygusu her gün biraz daha azalıyor. Geri gitmelerini istiyorlar.

Sınırın –duvarın- diğer tarafında bulunanlar ne yapıyor? Dün Reis için övgüler düzüp, baba derken, bugün duvarın üstüne çıkıp resmini yakıyorlar. Yandaşlar bunu görmek istemiyor, yok saymayı seçiyor.

Üzülen yine biz oluyoruz. Suriye politikası yanlıştır diyenler. Yurtseverler, aydınlar…

Çağrımızı yineliyoruz. Esad ile görüş, ülkesinin içinden elini çek… Bu yapılmazsa, duvar yıkılıp, bir ateş topuna dönüşen şeriatçı katil sürüsü yerli işbirlikçileri ile birleşip Anadolu’yu yangın yerine çevirecektir.

Bizden söylemesi… 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER