Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitika"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad İle El Sıkışmalıdır!"

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad İle El Sıkışmalıdır!”

 Her yıl geleneksel olarak Ehl-i Beyt, Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen “Hz. Ali-Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı” geçtiğimiz hafta sonu Anemon Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kısa adı EHDAV olan Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Hz. Ali-Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı’na CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, HBB Başkanvekili Av. Murat Hayzaran, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral, Alevi Kanaat Önderi Şeyh Hasan Yeral, STK Temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi.

Sunuculuğunu  Ali Yolcu’nun yaptığı konferans Saygı Duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral gerçekleştirirken, Lübnan, Azerbaycan ve Suriye’den gelen katılımcılar sırasıyla günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdiler.

“Suriye’de Yaşananlar, Emperyalistler Tarafından Başlatılan Kirli Bir Savaştır”

Çok sayıda vatandaşların ilgi gösterdiği konferansta önemli konulara değinen EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Bugün İslamiyet ile insaniyet tarihinin en kırılma noktalarından biri olan ve asırlarca saklanıp unutturulmak istenen Velayet-i Kübra ve İmamet-i Uzma günüdür. Bizde tüm engellemelere ve zorluklara rağmen 21 yıldır sizlerle beraber kamuoyu ile birlikte dünyaya açmanın ve bu mukaddes Gadir meşalesinin hamile olmanın en büyük şeref ve mutluluğunu yaşıyoruz. Malumunuz yanı başımızda kardeş ülke Suriye’de 8 buçuk yıldır Büyük Ortadoğu Projesi dahilinde emperyalizm Siyonizm ile bölgesel işbirlikçilerinin dayattığı kirli bir savaş vardır. Yetkililere dedik ki, komşuluk ile din kardeşliği kara günde düşmanların değil, komşuların safında durmayı gerektirir. Hemen yanı başınızdaki komşunuzun evinde çıkarılan kasıtlı yangına benzinle değil suyla müdahale etmelisiniz.” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad İle Samimice El Sıkışmalıdır!”

Komşu ülke Suriye’de yaşanan iç savaşın Hatay’a zarar verdiğine değinen EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral; “600 binden fazla asker, polis ve masum sivil tekbirlerle hunharca öldürüldü. Aynı terör odaklarından ülkemizde çok zarar gördü. Yatırım, Sanayi, Tarım, İhracat ve Turizm ülke ekonomisi ile dibe vurdu. En önemlisi de Medeniyetler Şehri Hatay’ımız olmak üzere, tüm ülkenin barış, kardeşlik ve huzuru kaçtı. Neticede yanlıştan dönmek ayıp değil, büyüklük ve şereftir.” dedi.

Yetkililere yaptıkları samimi ve yapıcı ikazların bazı çevreler tarafından yanlış anlaşıldığını ve siyaset olarak yorumladıklarını belirten EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, “Bizim klasik manada hiçbir zaman siyaset yapmadığımızı ve kimsenin siyasi tercihine karışmadığımızı herkes iyi bilmektedir. Ama bu, siyasilerin yaptığı yanlışlıkları, yolsuzluk, adaletsizlik, ayrımcılık, ırkçılık ve mezhepçiliğe sesimizi çıkarmayacağız demek değildir. Zira bizin Ehl-i Beyt ekolunda siyasilere biat kültürümüz asla olmadı, olmayacak da! Çünkü bizim tek biatimiz Yüce Allah’a, Hz. Rasulullaha, ve Gadirin sahibi Ali Veliyullah ile Ehl-i Beytullahadır.” diyerek 21. Uluslararası Hz. Ali-Gadir Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı’na katılım gösterenlere teşekkür etti.

Komşu Ülkelerden Gelen Konuşmacılara Plaket Verildi

Yapılan konuşmaların ardından komşu ülkelerden gelen din adamları katılımcılara yönelik günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdiler. Yapılan konuşmaların ardından din adamlarına katılmalarından dolayı EHDAV tarafından birer plaket takdim edildi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER