Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaDenizciler’in İlçe Olması AK Parti Oylarıyla Red edildi!

Denizciler’in İlçe Olması AK Parti Oylarıyla Red edildi!

İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Mahallesi’nin ilçe olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilen önerge kabul edilmedi.
Hatay CHP Milletvekili Serkan Topal ve arkadaşlarının verdiği önerge, TBMM’nin önceki günkü oturumunda reddedildi.
Önerge ile TBMM de konuşan Serkan Topal; Denizciler, Serinyol ile Karaağaç Mahallelerinin eski birer belde olduklarını ve ilçe olmayı hak ettiklerini kaydederek, “Geçmişte, 12 Kasım 2012’de, siyasi bir kararla ve siyasi rant elde etme uğruna bu ilçelerimiz feda edilmişti. Armutlu ve Akdeniz Mahallesi Antakya’ya 200-300 metre uzakta iken, bu mahalleler Defne ilçesine bağlanmış, Antakya’ya 20 km uzaklıktaki Serinyol ise Antakya’ya bağlanmıştır. Keza, İskenderun Adliyesi, ilçe merkezinden 500 metre uzakta olmasına rağmen, hemen yanı başında olan Karaağaç dahil bu yerler, Arsuz ilçesine bağlanırken, İskenderun’un 20 km uzağındaki Denizciler ise İskenderun’a bağlanmıştır.
Bu, tamamen siyasi rant elde etme uğruna yapılmış bir düzenlemedir. Bu düzenlemeyi yapanlar da zaten TBMM’de yoklar. Bunu düzeltmek, Hatay Milletvekilleri başta olmak üzere, hepimizindir. İstenirse, Komisyon oluşturulsun ve ben dahil CHP’den kimse alınmasın. Diğer partilerin üyeleri Komisyona girsin, olayı irdelesinler. İnanıyorum ki yanlışı düzeleceklerdir” dedi.
TBMM’de önceki günkü Genel Kurul oylamasında, Denizciler’in ilçe olmasıyla ilgili teklif, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER