Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaEğitim-Sen;”Görevden alma karar hukuk devleti olma özelliğine aykırıdır”

Eğitim-Sen;”Görevden alma karar hukuk devleti olma özelliğine aykırıdır”

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer, Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasını, halk iradesine yapılmış bir darbe olarak gördüklerini söyledi.

Ezer, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“AKP’yi bu yanlıştan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Hangi partiden olursa olsun demokrasinin temel taşlarından biri olan halkın iradesinin yok sayılmasının kabul edilecek bir tarafı yoktur.

Mahkemeler tarafından kesinleşmemiş bir iddiayı kesinmiş gibi gösterip  bir durumdur.

Seçilmeleri üzerinden henüz dört ay geçmemiş iken, daha geçmiş dönemin yolsuzluklarını açığa çıkartırlarken, yağmalanmış olan belediye kaynaklarını ortaya çıkarırken ve seçilmelerinden bu yana ne yaptıkları kamuoyu nezdinde de takip edilirken, büyük bir gürültü ve binlerce polisin operasyonuyla görevden alınmalarının hukuki bir dayanağının olmadığı açıkça ortadadır.

Halkın İradesini Yok Saymalarını Kabul Etmiyoruz!

 Her seçim döneminde demokrasinin vazgeçilmez unsuru milletin iradesidir diyenlerin seçim sonuçlarını beğenmeyince, halkın iradesini yok saymalarını saldırmasını kabul etmiyoruz.

 Kaybedilen seçimleri tekrarlamaya çalışan, kaybedince kayyum tehdidinde bulunanların ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştıklarını bilmeleri gerekir.

Demokratik kamuoyuna açık çağrımızdır; halkın iradesinin yok sayılmasına karşı durmak herkesin görevidir.Demokrasiden adaletten hukuktan yana tüm kesimlerin karşı durması ve mücadele etmesi hepimizin görevidir.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER