Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaHatay EMEP: "Asgari Ücret Daha Cebe Girmeden Eridi"

Hatay EMEP: “Asgari Ücret Daha Cebe Girmeden Eridi”

EMEK Partisi Hatay İl Örgütü basın açıklaması yaparak, zamların geri alınması çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“TÜİK yine halkı şaşırtmadı, son iki günde gelen zam oranları ortadayken TÜFE Aralık enflasyonunu 13,58, YİÜFE 19,08, yıllık bazda TÜFE 36,08, YİÜFE 79,89 olarak açıklandı. Aynı gün Erdoğan öğle saatlerinde yaptığı konuşmada 2021 yılında ihracatın %32,9 arttığını söyleyerek 225 milyar 368 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi. Türk ekonomisinin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlası yoluyla büyümesine işaret ederek bu büyümeyi tarihi bir başarı olarak tanımladı ve başarının gizli kahramanlarına, emekçilere teşekkür etti.

Erdoğan’ın teşekkür ettiği işçi ve emekçilerin payına yeni yılı iğneden ipliğe gelen zamlarla karşılamak düştü. Aralık ayında 4,250 TL olarak belirlenen asgari ücret, daha çalışanların cebine girmeden eridi. Halk, yeni yıla zamlarla uyandı. Elektrikten, doğalgaza, akaryakıttan, ulaşıma, köprü geçişleri, ÖTV, MTV, vergi, ceza ve harç bedelleri başta olmak üzere tüketim mallarına ve hizmetlere gelen zamlar neticesinde halkın yoksulluğu katlandı.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER