Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaHDP Hatay İl Eş Başkanları: 'Halkın İradesini Darbelere Teslim Etmeyeceğiz'

HDP Hatay İl Eş Başkanları: ‘Halkın İradesini Darbelere Teslim Etmeyeceğiz’

HDP Hatay İl Eş Başkanları Kerem Nalbant ve Aysel Eşiyok, Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasını, aynı zamanda Diyarbakır halkı ile Kadın iradesine bir saldırı olarak nitelendirdiler. HDP Hatay İl binası önünde basın açıklaması yapan eş Başkanlar Kerem Nalbant ve Aysel Eşiyok tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“AKP ve  MHP iktidarı partimize yönelik her türlü yöntemi kullanarak sürdürmeye devam ediyor. Önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız başta olmak üzere seçilmişlerimize, üye ve yöneticilerimize yönelik gözaltı, tutuklama ve özel savaş yöntemleriyle gerçekleştirilen saldırılar özü itibarıyla Kürt halkının iradesi başta olmak üzere partimizin temsil ettiği farklı kimlik ve inançlardan halklarımıza ve tüm ezilenlere yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıların son halkası ise yandaş medya  ile algı oluşturulan, yargının araçsallaştırıldığı Diyarbakır  Milletvekilimiz Semra Güzel’e yönelik olarak gerçekleştirildi. Semra Güzel vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılması aynı zamanda Diyarbakır halkına ve kadın iradesine yönelik bir saldırıdır.

Semra Güzel vekilimizin dokunulmazlığını kaldıran zihniyet bizleri yıldıracağını, diz çöktürüp biat ettireceğini sanıyorsa büyük bir yanılgı içinde olduklarını buradan Hatay’dan bir kez daha tarihe not düşmek isteriz. Bizler diz çökmeyeceğiz. Biat etmeyeceğiz, bulunduğumuz her yerde ve her platformda sizlere dert olmaya devam edeceğiz. HDP’ye, milletvekillerine, Demokrasi güçlerine ve hukuk anlayışına  bu kadar fütursuzca saldırmanızı çok iyi anlıyoruz. Çünkü sizin bu yağma düzeninizi sonlandıracak yegane güç HDP ve demokrasi güçleridir.

Sizler HDP şahsında tüm demokrasi güçlerine saldırdıkça, aynı zamanda kendi sonunuzu hızlandırdığınızın farkında bile değilsiniz. Değilsiniz çünkü gözünüz, yalandan, talandan, rant ve kandan başka bir şey göremiyor. 20 yıllık iktidarınız boyunca ,yoksullaştırdığınız, ötekileştirdiğiniz, ezilenlerin, işçilerin, köylülerin, memurların, çiftçilerin ,kadınların, gençlerin ve kimsesizlerin kimsesi, sesi ve soluğu olmaya devam edecektir. HDP’nin bu topraklarda ektiği kardeşlik tohumları toprakla buluştu, yeşerdi ve kök saldı. Her  koşulda da barışın ve kardeşliğin sesi soluğu olmaya devam edecektir. Bunu yok etmeye gücünüz yetmeyecektir.“

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER