Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaSoğukoluk Kızlar Manastırı, Maliye Bakanlığına Devir Edilmesin

Soğukoluk Kızlar Manastırı, Maliye Bakanlığına Devir Edilmesin

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara İskenderun Belediye Meclisinin son oturumunda aldığı Soğukoluk yaylasında bulunan ve kızlar manasıtırı olarak bilinen gayri menkulun belediyenin vergi borclarına karşılık Maliye bakanlığına devredilmesi kararını eleştirerek yeni bir öneri getirdi.
Kara Sosyal medya Hesabından yaptığı paylaşımda Adı gecen yerin Turizm Bakanlığına devredilerek turizme kazandırılmasını önerdi.
Başkan Karanın Açıklaması Şöyle:

“Mülkiyeti İskenderun Belediyesine ait ancak Soğukoluk’ta bulunan 15 dönüm üzerindeki Meryem ananın göğe yükselmesine adanan ve geçmişte Kızlar Manastırı olarak bilinen taşınmaz, dün yapılan meclis oturumunda İskenderun belediyesinin borçlarına karşılık Maliye bakanlığına devri konusunda oy çokluğu ile yetki aldı.
Öz nitelik bilgisi sorgulandığında Parsel no:254,Toplam alanı:15.648,00,Nitelik Bahçeli ev ,Zemin tipi: Ana taşınmaz
6183 sayılı yasa madde 8 ‘de Kamu iktisadi kuruluşları ile bunların müesseseleri,bağlı ortaklıkları ve iştirakleri,Büyükşehir belediyeleri,il özel idareleri ve bunlara ait tüzel kişilerin veya bunlara ait müstakil bütçeli kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşların devlete ait borçlarına karşılık taşınmazların maliye bakanlığına satışına olanak vermektedir.
Ne var ki İskenderun belediyesi ile hazine arasındaki mevcut durumun mali portresinin ne olduğu, şimdiye kadar ne kadar borca karşılık ne kadar taşınmazın devri yada satışının yapıldığının bilinmesinin gerekliliği toplumsal açıdan faydalı olacaktır.
Soğukoluk yaylamız, dört tarafı piknik alanı, ormanın içinde ve yemyeşil..
Sadece Yaz aylarında günübirlik ziyaretlerin yapıldığı bir yayla, Kınalıtepe dışında pek az biliniyor….

Var olan birçok tesis kullanıma açılabilir, Kaldı ki söz konusu taşınmaz ‘’ Kızlar Manastırı’’ İskenderun Katolik kilisesine bağlı olarak geçmişte sadece yaz aylarında faaliyet gösteren bu kilise 15 Ağustos Meryem Ananın göğe yükselişine adanmış kutsal bir inanç merkezi durumunda idi. Borçlara karşılık Maliye bakanlığına devredilmesi yerine tıpkı Trabzon da olduğu gibi Turizm ve Kültür Bakanlığına devredilerek restore edilip,bölgenin yayla kültürüne ve inanç turizmine katkı koyması amacıyla bu tarihi miras insanlığın hizmetine kazandırılabilir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER