Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaVekil Tokdemir: 'Çiftçi Perişan Halde'

Vekil Tokdemir: ‘Çiftçi Perişan Halde’

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, TBMM’ye soru önergesi verdi.

Verdiği önergede çiftçilerin artan mazot fiyatları altında ezildiğini, ekim döneminin yaklaşmasına rağmen çiftçinin mazot alıp tarlasını sürmesine imkanı olmadığını belirten Tokdemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Aşağıdaki sorularımı Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişçi tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Her gün artan mazot fiyatları karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumda olduklarını söyleyen çiftçilerimiz, Nisan ayında itibaren mısır, pancar ve ayçiçeği ekimi başlıyor. Mazot 25 lirayı buldu. Şu an nisan ayı ekimi için çiftçinin önceliği mazot ama çiftçinin bu fiyatlarla mazot alıp tarlasını sürmesine imkân yok. Çiftçi ne yapacağını şaşırmış durumda.
Bu bağlamda;

1-Binali Yıldırım Bey’in Başbakanlığı döneminde, Sayın Başbakan çiftçilerimize mazotun yarsı bizden sözünü yerine getirmek için bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?
2-Çiftçilerimize verilecek hububat fiyatlarını bir an önce açıklamayı düşünüyor musunuz?
3-Motorine bir yıl içerisinde yüzde 198 zam gelmesinden dolayı çiftçilerimizin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’nin alınmaması yönünde Bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER