Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaVekil Topal: "Milli Piyango İdaresi Yeniden İtibarlaştırılmalı"

Vekil Topal: “Milli Piyango İdaresi Yeniden İtibarlaştırılmalı”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, bir grup milletvekiliyle birlikte meclis başkanlığına ilettiği önergede, Milli Piyango İdaresi ile ilgili toplumda nezdinde oluşan şaibeleri meclis gündemine getirdi. Milletvekili Serkan Topal önergede, Milli Piyango İdaresinin itibarı yeniden inşa edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Milli Piyango 2022 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin çeyrek bilete isabet ettiğini, söz konusu çeyrek biletlerden yalnızca birinin satılmış olmasının kamuoyu tarafından tepki ile karşılandığını belirten Milletvekili Serkan Topal, önergede şunlara yer verdi: “İkramiyenin İzmir Konak ilçesinde satılan bir çeyrek bilete isabet ettiği açıklanmıştır. Benzer bir durum geçen seneki özel çekiliş sonucunda da ortaya çıkmış, 100 milyon liralık Milli Piyango büyük ikramiyesinin 75 milyon lirası, kalan üç çeyrek bilet satılmadığı için Türkiye Varlık Fonu’na aktarılmıştır.

Milli piyango idaresi, Türkiye’de şans oyunlarını yürütmesi için 5 Temmuz 1939 tarih ve 3670 sayılı kanunla kurulmuş bir kurumdur. Milli Piyango İdaresi lisansının 2017’de 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesinden sonra ‘hasılat paylaşımı modeliyle’ Demirören grubundan hizmet alınmış, 2019 yılında 10 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Bu anlaşmadan sonra düzenlenen bazı çekilişlerde şüphe uyandıran sonuçlar çıkmış ve bu durum toplum tarafından tepki ile karşılanmıştır.Bu bağlamda, vatandaşın maddi, manevi kayıplar yaşadığı, güvenilirliğini yitirmiş olduğu ortada olan Milli Piyango İdaresi’nin, vatandaşta oluşturduğu soru işaretlerinin noktalanması ve kurumun itibarının yeniden inşa edilmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu oluşturulmalı.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER