Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaYayman “Hedef Terör Örgütlerini Ortadan Kaldırmak ”

Yayman “Hedef Terör Örgütlerini Ortadan Kaldırmak ”

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Barış Pınarı Harekatı ve ülkemizdeki cezaevlerinin durumu hakkın da TBMM Genel Kurulunda Gündem dışı söz aldı.

Yayman:” Herkes şunu iyi bilmelidirki; “Türkiye Bitti Demeden, Bitmez Recep Tayyip Erdoğan Bitti Demeden Bitmez dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, konuyla ilgili yaptığı konuşmada : “Türkiye uzun zamandır kendisini tehdit eden ve sorun haline gelen bu meseleyle artık yüzleşmeye başladı. Ortadoğu’da uzun zamandır vekalet savaşları vardı. Bu vekalet savaşlarının bir parçası olarak sınırımızı boyunca ülkemizi tehdit eden DAEŞ başta olmak üzere PKK ve onun türevi olan YPG terör örgütlerine karşı Türk Silahlı kuvvetlerimiz büyük bir operasyon başlatmış durumda.

OPERASYON GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN DÜZENLENDİ

Burada ısrarla ifade edildiği gibi bu operasyon Türkiye’nin güvenliğini sağlamak bakımından düzenlenmiştir. Türkiye’nin toprak bütünlüğünü garanti altına almak bakımından düzenlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve hükümetimizin değişmez dış politika Yurtta sulh cihanda sulh anlayışıdır ve bu bağlamda artık Urfa’ mızı Hatay’ı Kilisi ve mücavir illeri tehdit etmeye başlayan bu vekalet Savaşının taşeronluğunu soyunan terör örgütlerine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlı bir tutumu söz konusudur.

HEDEF TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK

Hedef terörü önlemektir, hedef bir insanlık suçu işleyen DAEŞ’i ve onun asimetrisi olarak diğer terör örgütlerine ortadan kaldırmaktır ve aynı şekilde ülkemize karşı hunharca eylemler düzenleyen PKK YPG’yi ortadan kaldırmaktır.” TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER Başkan değerli milletvekilleri Biz hükümlü ve tutuklu alt Komisyonu olarak çok değerli komisyon üyelerimizle bütün partilerimizin katılımıyla önce Sincan cezaevine 17 Ocak’ta bir ziyaret düzenledik. O ziyarette bir rapor hazırladık raporu biz Yüce Meclisi’nde takdirini sunduk. 5 Eylül ve 6 Eylül’de de önce Silivri daha sonra Bakırköy Kadın ve tutuklu cezaevini ziyarette bulunduk. Ziyaretle re ilişkin raporlarınızı da en kısa zamanda hazırlayıp sizlerin takdirine sunacağız.

ÇOK ŞÜKÜR İNSAN HAKLARI İHLALİ YOK

Bütün partilerimizin temsilcilerinin katılımı ile yaptığımız ziyarette dikkat çeken birkaç hususu ifade etmek isterim .Öncelikle ceza evlerimizde Çok şükür ki taammüden organize bir biçimde bir insan hakları ihlalinin olmadığı tutanak altına alınmıştır ve yine burada taba şiddet insanın onurunu zedeleyen ve insanın varlığı yönelik olarak bir insanlık suçunun işlenmediği yine hüküm altına alınmıştır. Bununla birlikte ceza evlerimizde mahkumlarımızın Tutuklu ve hükümlülerimizin özellikle daha fazla kütüphaneden kitap talebi oldu ve özellikle Sincan cezaevin de ısınmaya ilişkin problemlerin oldu. Yine Silivri ve Bakırköy cezaevlerinde ise görüşme sürelerinin uzatılmasına dair taleplerin olduğu dikkate alınmıştır.

ZİYARETLER DEVAM EDECEK

Biz hükümlü ve tutuklu alt Komisyonu olarak inşallah önümüzdeki dönemdedeyi ne Elazığ cezaevine, Diyarbakır cezaevine, Tarsus cezaevine bize belirtilen dilekçelere bağlı olarak ziyaretlerimizi devam edeceğiz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER